PAKETERADE FÖRELÄSNINGAR

För kompetensutveckling, teambuilding och inspiration!

Kontakt
Boka tid

“Kompetenta utbildare, noggranna, håller deadline, bra på att följa upp”

ANITA ÖSTERSTRAND | MEDBORGARSKOLAN

Föreläsningar som förändrar

Vad har ett golfproffs, en världscupstävling i vintersim, ett studieförbund och en trädgårdsutvecklare gemensamt? Jo alla, har de på ett eller annat sätt arbetat med sin utveckling tillsammans med DreamFactorys, affärsutvecklare Annica Simonsson. Känns namnet bekant? Har du hört det förr? Jo, det stämmer att Annica Simonsson blev Svensk mästare i stadskärneutveckling för staden Skellefteå 2006. Samma stad som tre år tidigare hade en historia av tio års negativt handels- och befolkningsindex. Men hur gick det till?

Annica berättar: Ja, så stod vi där...  högst upp i trappan vid Dieselverkstaden i Stockholm som pristagare, oerhört stolta över bygdens gemensamma kraftansamlingar och samtidigt lika ödmjuka inför dess faktum: Svensk mästare i stadskärneutveckling 2006!

I ärlighetens namn, kanske? av ren tillfällighet och för att jag hade svarat i telefonen när Jan Nygren, tre år tidigare 2003 ringde mig och sa: – Vi har bestämt oss. Nu eller aldrig tänker vi göra något mycket föränderligt i Skellefteå. Vill du vara med? Vill du bli anställd som Skellefteås första centrumledare/vd för vår stads första centrumbolag? Vi har haft ett negativt handels- och befolkningsindex i 10 år. Vad tror du?

Tankarna snurrade i mitt huvud. Vad sa, denna vilt främmande man i telefonen, just? Han som ringde och som jag trodde hade slagit fel riktnummer? Ville han att jag skulle flytta och arbeta i Skellefteå? Hade jag fått jobbet? 15 minuter senare var min Fjällräven ryggsäck packad och jag satt i min svarta Ford Puma. På väg söderut. Från Norrbotten till Skellefteå. Detta tillfälle – Det ska upplevas. Hur många får chansen att arbeta med en hel stads utveckling? Nu banne mig, kavlar vi upp ärmarna och nu kör vi! minns jag att jag tänkte.

Ja, så stod vi där… Tre år senare, tillsammans med människorna som givit mig förmånen att arbeta med deras stadsutveckling som Svenska mästare i stadskärneutveckling. Och alla siffror var positiva.

Resten är historia. I dag byggs Sveriges största batterifabrik, Northvolt och SARA kulturhus i Skellefteå… Det hade aldrig varit möjligt om inte dessa människor vid denna ort hade bestämt sig. Nu eller aldrig. Tillsammans gjorde vi skillnad.”

Från dröm till verklighet.

Tack för att du läste! / Annica Simonsson

Föreläsningar som DreamFactory erbjuder:

Annica Simonsson Skellefteå

Tema: Affärs- och Organisationsutveckling

En räkmacka gjorde henne till Svensk mästare i stadskärneutveckling – Hur gör man och vad krävs? Möt Annica Simonsson som var med när Skellefteå utvecklades under åren 2003-2006. Från dröm till verklighet.

Varför arbetar inte alla kommuner med stadskärneutveckling? Strategiskt och systematiskt? Hur svårt är det?

Målgrupp: Kommuner, ledningsgrupper och centrumbolag.

inspirationsföreläsningar med Annica simonsson

Tema: Inspirationsföreläsningar

Alla nya förändringsresor startar med ett steg – Vilket är ditt? Och hur kan du använda flera av dina styrkor i din vardag?

Målgrupp: Företagare, organisationer och skolor.

Annica Simonsson - Business Model Canvas

Tema: Affärsutveckling och Organisationsutveckling

Business model canvas – En nulägesanalys som förändrar.

Målgrupp: Företag, ledningsgrupper och föreningar.

Annica Simonsson - avslutsteknik affärsutveckling

Tema: Affärsutveckling

SÄLJ – avslutsteknik i 5 steg. En 2-timmars säljutbildning anpassad till er som vill utveckla er försäljning och se till att ni kommer till avslut.

Målgrupp: Människor som vill utvecklas inom detta område och därmed utöka sin kunskap.

Annica Simonsson - skapa ett vinnande team

Tema: Organisationsutveckling

Skapa ett vinnande team – ett team som lyfter varandra.

Målgrupp: Små och medelstora företagsledningar och föreningar.

Varmt välkommen!